Mentoring Horta_Cuina

Horta_Cuina desenvolupa amb les empreses gestores de menjadors col·lectius un programa de formació individualitzada amb l'objectiu de facilitar una transició cap a menús de temporada, basats en la incorporació d'aliments de frescos, de temporada, locals i ecològics.

Un procés gradual i adaptat a la realitat de cada menjador

Amb l'objectiu que aquest procés de canvi siga gradual i sostenible també per a les empreses gestores que treballen amb menjadors col·lectius, facilitem serveis d'assessorament i seguiment tècnic en tres àmbits.

Estudi anual de necessitats i planificació de l’abastiment

Treballem amb les direccions de les empreses gestores en un estudi previ de les necessitats de producte que poden requerir en una anualitat en funció de la composició dels menús. A partir d'ací, coordinem l'organització i planificació amb les persones agricultores per a disposar d'una oferta diversa i adaptada, buscant optimitzar progressivament la coordinació entre les demandes dels equips de cuina i les programacions de cultius de les persones productores.

Anàlisi de viabilitat i gestió de costos en la confecció de menús de temporada

Acompanyem a les empreses gestores en un estudi detallat de la confecció dels menús que permeta gestionar un control de costos en la incorporació d'aliments de temporada, ecològics i locals,  a partir d'uns preus justos acordats amb les persones productores que no varien al llarg de l'any.

Digitalització dels equips de cuina

Experimentem amb aquelles empreses gestores que ho desitgen, la implementació d'eines digitals que faciliten als equips de cuina la planificació i gestió diària de les comandes.

Una transició de model viable i compartida.

Fer possible un canvi des del treball col·laboratiu, a partir una  planificació coordinada i compromís entre les parts.

Reducció del malbaratament alimentari amb la connexió i una planificació integrada entre la producció i el consum.

Viabilitat de la transició cap a uns menús de temporada, amb un model econòmic sostenible per a totes les parts.

Compromís amb els agricultors/as del territori, afavorint l’economia local i cuidant del patrimoni natural que representa l'Horta.

Millora de la qualitat dels menús oferits a la comunitat educativa amb la incorporació d'aliments frescos, de temporada, locals i ecològics

Reducció de costos operatius gràcies a un procés col·laboratiu de transformació digital de tots els des de la producció a les cuines.

Update cookies preferences