Menjadors Horta_Cuina

El programa treballa de manera activa i continuada  amb cadascun dels centres escolars per a facilitar i consolidar  la transició cap a uns menús de temporada, sostenibles i saludables basats en la incorporació d’aliments locals, ecològics, frescos i de temporada.

Acompanyament integral al menjador escolar.

El menjador és un espai clau per a garantir uns hàbits de vida saludables, una educació en valors de sostenibilitat i una oportunitat per a teixir vincles i aprenentatges amb el nostre entorn i territori. Els canvis en els nostres hàbits alimentaris i en la forma que mengem no és un procés immediat. En un menjador col·lectiu són moltes les persones que intervenen, amb visions, pràctiques, necessitats i costums diferents.Amb l'objectiu de facilitar la introducció d'aliments de temporada, ecològics i locals en els menús, treballem a diferents nivells amb tots els perfils de la comunitat educativa que fan ús i construeixen dia a dia el menjador escolar.

Tallers de formació i sensibilització amb la comunitat educativa

Treballem amb l’alumnat, el professorat i els equips de monitors des de la formació i l'aprenentatge mutu en valors d'educació ambiental, hàbits de vida saludables i reconeixement del nostre entorn a través de l'alimentació.

Eixides a camp per a conèixer d'on provenen els aliments Horta-Cuina

Organitzem visites de grup guiades  als camps dels productors/es Horta-Cuina per a conèixer d'on venen i com es produeixen els aliments que se serveixen en el menjador.

Acompanyament tècnic per a la creació de grups de consum Horta_Cuina

Assessorem i acompanyem la creació de grups de consum per a les famílies dels centres escolars que participen en el programa Horta_Cuina.

Facilitar i consolidar
un canvi
de forma participativa i gradual.

Un aspecte central per a avançar cap a un menjador escolar sostenible és la dinamització d'un espai de trobada, proposta i avaluació on es puguen reunir els diferents agents clau entorn del menjador escolar, bé siga una comissió de menjador o un consell alimentari escolar. Des d’Horta-Cuina contribuïm a estructurar un procés de treball ordenat i compartit que evite sobrecàrregues de treball al conjunt de la comunitat educativa.

Elaborem un pla d’activitats anual específic en cada centre de la mà de la direcció o el consell escolar, adaptat a les seues necessitats, la seua realitat i els seus ritmes de treball. Les activitats proposades parteixen d'un diagnòstic compartit, mesurant no sobrecarregar de treball als equips docents.

Treballem des de l'escolta activa i el compromís, amb un equip tècnic d'assessorament i mediació propi perquè els canvis es donen d'una forma natural, involucrant l’alumnat i l’AFA.

Realitzem un informe d'avaluació anual al final de curs escolar, que posteriorment compartim en una reunió participada amb tots els actors clau del menjador escolar, amb l'objectiu de detectar les necessitats i reptes per al pròxim curs escolar.

Organitzem trobades i intercanvi d'experiències entre diferents centres escolars involucrats en el Programa Horta-Cuina amb l'objectiu de compartir aprenentatges i coneixements sobre àmbits directament relacionats amb l'alimentació i la gestió d’un menjador escolar sostenible.

Update cookies preferences